нАРОДНА АСТРОНОМИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ
 И  ПЛАНЕТАРИУМ
"ЮРИЙ ГАГАРИН"- СТАРА ЗАГОРА

Астрономическа лятна семейна школа

     

село Борущица (10-16 август 2016г) 

със съдействието на :


А.
"КРЕМЪК" ЕООД 

Б.
"ДАВИД ХОЛДИНГ"ЛЯТНАТА АСТРОНОМИЧЕСКА СЕМЕЙНА ЩКОЛА ЧАСТИЧНО СЕ РЕАЛИЗИРА И КАТО
ЕЛЕМЕНТ ОТ ПРОЕКТА
"ХЕЛИОТАРАКСИЯ- ЦЕНТЪР ЗА СЛЪНЧЕВ И СЛЪНЧЕВО-ЗЕМЕН МОНИТОРИНГ-СТ.ЗАГОРА" 


ВХОД

ЗА ШКОЛАТА

Народната астрономическа обсерватория – НАОП "Юрий Гагарин" в Стара Загора е първата в страната институция за неформално астрономическо образование на астрономи-любители от всякаква възраст вТук идеята за УЧЕНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ се осъществява вече повече от половин век. Освен формите на извънучилищна дейност с деца от предучилищна възраст до 12 клас през учебната година, ваканционните занятия за деца и ученици до 7 клас, профилираните лагер-школи и експедиции за астрономи-любители  - ученици 8-12 клас и студенти, тази година за втори път НАО-Ст. Загора предлага семеен тип летен отдих,наситен с  безплатни              астрономически беседи и демонстрационни               наблюдения с телескопи в планинското сeло. Борущица, община Мъглиж, в периода от 22 до 30 август. По желание на участниците, ще бъдат предложени и туристически походи до близки забележителности.

Участници могат да бъдат всички желаещи на всякаква възраст от цялата страна, предварително резервирали нощувки и изпратили регистрационните си карти вдо 31 юли 2016г. на посочените в тях адреси. Нощувките, храната и пътните са за сметка на участниците. До с. Борущица има жп транспорт. Може да се пътува и с лек автомобил откъм Южна България, но пътната инфраструктура е лоша.

Астрономически аниматори са щатните специалисти от НАО и астрономи-любители от Клуба на астрономите-любители „Гемма“ при НАО.

Възползвайте се от възможността да съчетаете планински отдих и  незабравими мигове под звездното небе!

За повече информация:  тел. 042/ 643 183 и 042/ 258 198,       GSM 0886 335 753 – Надя Кискинова

e-mail: aogagarin@gmail.com

ВАЖНО: НА ВНИМАНИЕТО НА УЧАСТНИЦИТЕ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА ПОЛЗВАТ СОБСТВЕНА НАБЛЮДАТЕЛНА ТЕХНИКА ПО ВРЕМЕ НА ШКОЛАТА!...(виж)

ОРГАНИЗАТОРИ

доц.д-р Борис Комитов
Надя Кискинова

Село Борущица (географска и историческа справка. Туристически забележителности)
Хотели и къщи за гости
С влак до Борущица
Лекционна, наблюдателна, културна и туристическа програма
 Регистрация
Информация за Първата астрономическа лятна семейна школа в с. Борущица
(22-30 август 2015г): виж тук и тук